Nechtěla jsem Vás tím názvem článku nějak polekat nebo zastrašit, nicméně, zamysleli jste se někdy nad tím, co to vlastně znamená?

Všimli jste si někdy, že si každý chce strašně moc ukrátit čas? Ale jaký čas? Možná čekání na smrt... Na to, až se shledáme s Bohem, jenže potom vůbec nechápu na co čekají nevěřící. Vždy když si sednu do čekárny ať už u zubaře, nebo jakéhokoliv doktora, lidi tam sedí s křížovkama, časopisama a jakožto "správná dnešní generace" s mobilama. Jako by si to čekání chtěli zkrátit. Inu, zeptejte se kohokoliv v té čekárně, proč luští tu křížovku a nečekejte o moc jinou odpověď než, že si prostě chce ukrátit to čekání. Když přijdete na nádraží, je to to samé, lidé hledají něco, čím by si to čekání zrychlili... na letišti? To samé! A tak to je všude. Bohatí lidé si kupují domácí sauny, kryté bazény, chodí hrát golf, ale proč? Až proletí se svou cestovní kanceláří celý svět, až si sednou do té nejluxusnější sauny, až si zkrátí svůj čas posledním možným způsobem... na co budou čekat pak? A na co čekají pořád? Jedinou možnou a celkem logickou odpovědí je smrt. Pro nevěřící možná konec, ale pro nás přichází... věčný život!

A když už na tu smrt taky čekáte, tak si pamatujte, že vlastně čekáte na Boha ;) :

"NEUMÍRÁM, ale vcházím do života.
Smrt není nějaký přízrak
anebo hrozná příšera,
jak se znázorňuje na obrazech.
V katechismu se říká,
že 'smrt je odloučení duše od těla', nic jiného.
A já nemám strach z odloučení,
které mě navždy spojí s dobrým Bohem.
Pro mne si nepřijde 'smrt', ale Bůh." (sv. Terezie z Lisieux)

 A proč čekat nad křížovkama? Zahoď křížovky, sudoku, mobil a zkus ten čas využít nějak naplněně ;) Na modlitbu a dělání toho, co se nebeskému Tatínkovi líbí není nikdy pozdě! :) A nikdy takhle stráveného času nebudeš litovat... až přijde to, na co čekáme ;)