Co je to vlastně slza, jaký má význam a proč ji Bůh stvořil? Tato otáka mě nejednou napadla, a možná, že nejsem sama. Má více významů. A každý člověk v ní vidí něco jiného.. Pro některé je to označení slabosti a utrpení, mnoho lidí ji vidí jako neodepsatelnousoučást smutku. Pro nekteré je ale součástí radosti...:) 

Proto je to spíše taková řečnická otázka..:) 

Je nádherné, že svůj smutek, ale především radost a nadšení můžeme takto vyjádřit. Jaké by to bez slz bylo? Jen si představte, kdybyste se u nějaké  dojemné situace místo pláče třeba škrábali na hlavě :DD Příjde mi úžasné, jak Pán dal všemu význam. 

Mnoho situací by bez slz nemohlo být. Těžkých, ale i krásných, jako například narození dítěte, které si rodiče vymodlili. 

Já sama vím, že jsou pro mě slzy součástí života. Pamatuji si, že jako malá jsem běhala po zahradě, zakopla jsem a spadla na zem, bolestí jsem začala plakat a má maminka mě ihned zvedla ze země a začala mě utěšovat, přišly i chvíle, kdy jsem plakala radostí, v mých deseti letech to bylo když jsem vycházela od první svátosti smíření v mém životě, byl to ale úplně jiný pláč. Radostný, plný naděje a pocitu, že jsem blíže k Bohu... a tak mi došlo, že Bůh mění pláč smutný na pláč radostný!

Možná se teď ptáte: Proč je tedy v tolika "verzích" to Bůh nemohl svořit jednu? Ne, On ho mění, z úzkostného na naplněný radostí. Bez něj by nebyl... Je to jao s křížem, kříž byl obyčejné dřevo, které změnil Ježíš na svatý kříž. To ne my měníme věci  obyčejných na neobyčejné a krásné, ale On! 

Nebojte se plakat radostí! 

Blahoslavení, kdo pláčou, neboť oni budou utěšeni ;)